Näin saat sähköt kesämökillesi - ilman liittymistä osaksi valtakunnan verkkoa!

onsdag 14. oktober 2020

Voimalapaketti varmistaa riittävän energian koko perheelle ilman, että sinun on oltava yhteydessä sähköyhtiöön. Katso kuinka helppoa se on!

Mökin sähköt ei ole kaikille tai kaikkialla itsestäänselvyys. Henningille ja Siri Ellen Aasenille valinta oli yksinkertainen: he halusivat kaikki mukavuudet mökillensä ja valitsivat uuden 5 kilowatin voimalakeskuksen, joka on räätälöity perheen tarpeisiin. Tämän takia mökistä tuli täysin omavarainen ja ilman sähköverkkoon liittymistä.
 
- Sunwindin voimalakeskuksella saimme mökillemme samat mukavuudet kuin meillä on kotona. Käytämme sähköä valoihin, televisioon, jääkaappiin, astianpesukoneeseen, uuniin, pölynimuriin ja pieniin sähkölaitteisiin, kuten hiustenkuivaajiin ja kahvinkeittimiin, Henning Aasen sanoo.
 
- Kun talossa on kaksi teini-ikäistä, hyvät matkapuhelin- ja tietokonelaitteiden latausmahdollisuudet ovat tärkeitä, Henning Aasen sanoo.


 
Voimalapaketilla mahdollistetaan mökin jokapäiväinen ja ympärivuotinen käyttö
Kahdeksan erillistä, mustaa aurinkopaneelia on asennettu mökin ulkopuolelle, ja pieni tekninen tila sisältää kaksi litiumakkua, invertterin ja ohjauspaneelin, kun taas varavoimana toimiva aggregaatti sijaitsee ulkorakennuksessa.
 
Vaikka olosuhteet ovat yhtä hyvät kuin kotona, perheen on oltava tietoinen siitä, miten he käyttävät sähköä ollessaan mökillä. Astianpesukoneen kytkeminen päälle samanaikaisesti uunin kanssa on huono idea, Henning sanoo.
 
Voimalapaketin tuottamaa sähköä käytetään kaikkeen muuhun, paitsi mökin lämmittämiseen. Pidempiaikainen mökin lämmittäminen vie liikaa energiaa ja hoituu paljon tehokkaammin valopetroli-/dieselkäyttöisellä mökkikamiinalla.
 
- Totut nopeasti mihin pieniin näkökohtiin sinun on kiinnitettävä huomiota käytettäessä aurinkosähköjärjestelmää mökilläsi. Kun oikeat rutiinit löytyvät, arkielämä rullaa erittäin hyvin.
 
Haluatko tietää enemmän voimalapaketin toiminnasta? Klikkaa tästä.
 
 
Täysi hallinta sovelluksen avulla
Sunwindin voimalapaketti on erittäin käyttäjäystävällinen. Mökin ohjauspaneelin lisäksi Henning ja Siri Ellen voivat hallita koko järjestelmää helposti matkapuhelimen sovelluksella. Muutamalla näppäimen painalluksella he voivat nähdä, kuinka paljon energiaa tuotetaan, kuinka paljon he kuluttavat, sekä tarkistaa akun ja yksikön kunnon. Sovelluksen kautta he voivat myös kytkeä koko järjestelmän päälle ja pois päältä.
 
- On erittäin käytännöllistä pystyä kytkemään aggregaatti päälle niin, että meillä on kuumaa vettä, kun saavumme mökille!
 

Henning sanoo, että täysin ladatut akut takaavat, että sinulla on virtaa pitkään. Kun aurinkokennot eivät tuota tarpeeksi energiaa talvikuukausina, aggregaatti käynnistyy automaattisesti ja lataa akkupankin muutamassa tunnissa. Perhe ei ole vielä kokenut tätä, koska he ovat käyttäneet mökkiä vain kesäkuukausina.
 
Mitä sinun pitäisi tietää voimalapaketeista?

  • Voimalapaketin avulla voit saada sähköä kytkemättä mökkiä osaksi valtakunnan verkkoa.
  • Voimalapaketti on aurinkoenergiajärjestelmä, joka antaa sinulle 230 voltin virran mökkilläsi.
  • Niitä on useita kokoja. Ajattele tehovaatimuksia ja mahdollista kulutusta, ennen paketin asentamista.
  • Ota aina yhteys asiantuntijaan, mitoittaaksesi oikeankokoisen akkupankin.
  • Ympärivuotisessa käytössä olevat mökit tarvitsevat usein aggregaattia riittävän sähkön varmistamiseksi silloin kun on kylmä eikä aurinko paljon paista.
Tärkeintä on saada aurinkopaneelit asennettua eteläsuuntaan ja ilman varjostavia puita. Jos tämä ei ole mahdollista voidaan aurinkopaneelit asentaa katon lisäksi myös mökin seiniin taikka kokonaan erilleen mökistä (esim. rantaan).

 OTA HUOMIOON: Astianpesukone kuluttaa paljon virtaa, eikä sitä pitäisi kytkeä päälle samanaikaisesti uunin kanssa.
 
Haluamme vapaa-ajan asunnollemme täydelliset mukavuudet
- Voimalapaketti on erittäin hyvä ratkaisu, kun ei ole yhteyttä valtakunnan verkkoon tai jos haluat päivittää mökin sähköjärjestelmän esimerkiksi 12 voltista 230 volttiin, sanoo Sunwindin tekninen päällikkö Alexander Haug.
 
Ennen kuin valitset aurinkovoimalapaketin, sinun on kartoitettava tehovaatimukset. Jos tarvitset vain valoja, radiota ja televisiota, pärjäät todennäköisesti pienemmällä paketilla. On myös tärkeää selvittää, käytetäänkö matkustamoa kesällä vai ympäri vuoden, hän selittää.
 
- Monille sähkökäyttöisen jääkaapin pitäminen päällä mökkivierailujen välillä voi olla mullistava lisämukavuus mökin käytössä.
 
Älä putoa tähän ansaan
Markkinoilla on niin paljon erilaisia aurinkoenergiapaketteja, joten voi olla helppo valita ratkaisu, joka ei vastaa tarpeitasi.
 
Keskustele asiantuntijan kanssa löytääksesi sinulle räätälöity oikea ratkaisu. Ota rohkeasti yhteyttä meihin niin varmasti löydetään juuri sinun tarpeisiisi soveltuva voimalapaketti.
 
Tuotteen tunteva sähköasentaja varmistaa, että laite on asennettu oikein.
 
Valo-olosuhteilla ja kasvillisuudella on tärkeä merkitys aurinkopaneelien sijaintiin nähden, kertoo sähköasentaja Stein Solberg Sunwind Hyttesenter Brumunddalissa.
 
- Niitä ei saa sijoittaa niin, että ne pysyvät varjossa. Paneelien pinnan tulisi olla mahdollisimman etelään päin, ja kaakkosuunta toimii paremmin kuin lounas muuten samanlaisissa valaistusolosuhteissa.
 
Jos sinulla on talvimökki paikassa, jossa on paljon lumisateita, voi olla järkevää sijoittaa aurinkopaneelit vapaasti seisovalle jalustalle, jos mahdollista.
 
Haluatko räätälöidyn ratkaisun mökillesi? Katso, miten se voidaan tehdä täällä.
 

VAIHTOEHTOINEN RATKAISU: Kun talvimökki sijaitsee lumisilla alueilla, saattaa olla hyvä sijoittaa aurinkopaneelit tällä tavalla. Ne sijaitsevat etelään päin, oikealla kaltevuudella. Kuva: Yksityinen
 
Tarpeeksi sähköä ympäri vuoden
Haakon Tronrud käyttää Valdresin mökkiä paljon talvella, ja silloin ulkona on yleensä kylmä ja paljon lunta.
 
- Minulle on ehdottoman tärkeää saada voimalapaketti, joka kestää ankarat talviolosuhteet. Akun kapasiteetti oli tärkein asia. Haluan myös saada aggeregaatin, joka ei aiheuta melua vuoristossa ja tuottaa paljon päästöjä, hän sanoo.
 
Valdresin mökissä on polttokäymälä, TV, kodinkoneet ja valopetrolilämmitin. Kun talvi on pimeintä ja kylmintä, Tronrudin on käytettävä aggregaattia saadakseen tarpeeksi virtaa. Kolmen tai neljän tunnin käytön aikana akut ovat täyteen ladattuja, kun mökillä nautitaan mukavuuksista samaan aikaan.
 
- Arvostan todella etäkäyttömahdollisuutta. Aikoina, jolloin olen tarvinnut apua, Sunwind on auttanut minua joutumatta tulemaan mökille. Näen myös kaikki järjestelmän päivitykset tämän sovelluksen kautta, Haakon Tronrud sanoo.
 
Varaa asiantuntijan kanssa vapaaehtoinen puhelin- tai videoneuvottelu neuvojen saamiseksi räätälöitystä voimalapaketista juuri sinun tarpeisiisi. Soita heti 020 1102 600 tai laita viestiä sunwind@sunwind.fi.
 


Onko tämä artikkeli hyödyllinen? 

Jaa tämä: