Näin Odd-Karl selviytyy vuoden saarella

11. november 2019

Odd-Karl Stangnes tulee asumaan 10 neliön mökissa, luodolla Nord-Troms:in edustalla. Sunwindin tuotteilla hän panostaa siihen, että vuosi tulee olemaan mukava säästä ja tuulista riippumatta.

Rannikkokylä Skjervøin edustalla Tromsissa Norjassa, 70 astetta pohjoista, sijaitsee 250 metriä pitkä Skjervøyskjæret:in saari.

Täällä 50-vuotias Odd-Karl Stangnes tulee viettämään 365 päivää. Tulemme seuraamaan Odd-Karlin edesottamuksia matkan varrella, joita päivitämme sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuillemme.
 
Seuraa meitä facebookissa!

Hullu mies, joka rakensi majansa luodolle
Ammattilaisjalkapallouran jälkeen Odd-Karl hakeutui takaisin synnyin alueelleen Skjervøihin, jossa hän aikoo uhmata luonnon voimia. Hänen tähänastisen elämänsä suurin seikkailu alkakoon:

-Idea on ilman muuta villi ja vähän hullu, tuumii Odd-Karl, joka aikoo dokumentoida vuotensa luodolla blogiinsa.
Hän ei tule jättämään saarta kertaakaan vuoden aikana, mutta hänellä on mahdollisuus saada vieraita kylään, joskin sekin on vaivalloista säiden ja pimeyden takia.
 
Missä kukaan ei uskonut, että on mahdollista asua
Mökki itsessään on 10 neliötä, ja se on rakennettu keskelle luotoa, niin että se on suojassa myrskyiltä.

-täällä luodolla tulee jatkuvasti ja myrskyissä aallot voivat nousta 10 -metrisiksi ja tuulen nopeus voi nousta jopa 135 solmuun, joten täällä on oltava varautunut kaikkeen, tuumii Odd-Karl.


 
Korkeampi mukavuusaste
Sunwindin yhteistyön myötä mökki varustetaan monilla mukavuutta lisäävillä tuotteilla.

-Ruoan valmistus kaasuliedellä lisää mukavuutta huomattavasti ja kaasujääkaappi on suorastaan luksusta!

Odd-Karl haluaa runsaasti ruokaa mukaan alusta lähtien, niin että se riittää vähintään vuodenvaihteeseen, ja viimeistään maaliskuussa hän tarvitsee lisäystä ruokakomeroon.

Projektin tarkoitus ei ole täysi riippumattomuus, Odd-karl hymyilee, joka odottaa innolla kalastamista ja kalojen grillaamista Karn-kaasugrillillä.

Skjervøyskjæret sijaitsee miekkavalaiden ja kyhmyvalaiden vaellusreitillä ja näitä mahtavia eläimiä liikkuu myös alueella syksystä helmikuuhun saalistamassa meren ”hopeaa”.

-Vuosittain alueella tulee paikallisia ja ulkomaalaisia TV-ryhmiä kuvaamaan tapahtumia meressä, joten Odd-Karl odottaa innolla heidän uteliaisuuttaan saaressa asuvaa miestä kohtaan.

Paina tästä tutustuaksesi meidän kaasuliesiimme!
 
Mökin koko vaikuttaa paljon lieden valintaan, joten tässä tapauksessa valinta osui Chef pöytälieteen – tässä kompaktissa paketissa saat kaasuhellan ja uunin käytännöllisessä koossa.

Ventus 60 on pieni kaasujääkaappi, joka sopii mainiosti pieniin mökkeihin tai tiloihin missä on pienempi kylmän tarve – täydellinen valinta luodolla asuvalle miehelle!
 
Paina tästä tutustuaksesi meidän Ventus kaasujääkaappeihimme!

Saniteettitiloissa Odd-Karlilla on pesuallas Easy joka valuvan veden takia helpottaa käsien pesua – luksusta luodolla!


 
Valoa ja lämpöä aurinkoenergialla ja kaasulla
Puulämmitys on ensisijainen lämmitysmuoto Odd-Karlin mökissä, ja kaasulämmitin Miniflame toimii tukena pienessä mökissä. Miniflame on siirrettävä ja tuottaa 630W:n edestä lämpöä – täydellinen saniteettitilojen lämmitykseen kylmään vuodenaikaan.
 
Paina tästä nähdäksesi meidän kaasulämmittimemme!

On ollut, ja jatkossakin tulee olemaan, monta kosteaa iltaa saarella kun tavaroita siirretään paikoilleen tuumii Odd-karl. Miniflamella mökin saa nopeasti lämpimäksi ja sen voi pitää päällä kunnes puukaminan saa sytytettyä.

-Mökkini on kuin pieni nukketalo, ja katolle olen asentanut kolme kappaletta 300W Sunwindin aurinkopaneeleita.

Katso kaikki Sunwindin aurinkopaneelit tästä!

Kolmella isolla paneelilla ja kahdella 260Ah AGM-akulla Stangnes saa sähköä mökkiinsä, joka riittää latamaan matkapuhelimen, kameran, tietokoneen ja reitittimen.

Paina tästä nähdäksesi meidän akkuvalikoimamme!

Ei ole ollut helppoa saada kaikkia tavaroita luodolle:
-tuuli on ollut voimakas eikä tehnyt yhteistyötä kanssani! Ensimmäinen yritys piti keskeyttää, ja ainoaksi mahdollisuudeksi jäi toimittaa tavarat helikopterilla, Odd-karl selventää.
 
Enemmän mukavuutta mökille – Myös luodolle
Kun kaikki tarvikkeet ovat turvallisesti luodolla on Odd-Karl tyytyväinen.

-On selvää että seikkailusta tulee mukavampi, kuin olin koskaan uskaltanut unelmoida, sanoo Stangnes.

Sunwind on myös toimittanut paljon tuotteita välttämättömien lisäksi. Home Away kahvinkeitin kaasuliedelle, 25l mökkikattila lämpimälle suihkuvedelle ja kursailematon kaasugrilli Karn.


Onko tämä artikkeli hyödyllinen? 

Jaa tämä: