Polttavan El-dorado kuivakäymälän usein esitetyt kysymykset (FAQ)

30. august 2017

Tähän olemme keränneet yleisimmin esitettyjä kysymyksiä liittyen polttavaan El-dorado kuivakäymälään. Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta tästä, lähetä meille oma kysymyksesi niin vastaamme siihen mielellämme.

Mihin 230V -vaiheeseen El-doradon voi kytkeä?
El-dorado voidaan liittää 10A sulakkeen vaiheeseen, jolloin El-dorado on ko. vaiheen ainoa kulutuslaite. Samaan vaiheeseen voidaan toki kytkeä muitakin laitteita kunhan voidaan varmistua, ettei laitteita käytetä samaan aikaan vessan kanssa.
 
Pystyykö El-doradoa käyttämään kaasulla?
Ei pysty. El-dorado on tarkoitettu asunnoille, jossa 230V jännite eli verkkovirta on saatavilla.
 
Minulla on mökillä käytössä vain 12V (akku)jännite, mitä minun tarvitsee tehdä?
Meillä on useita hyviä ratkaisuja 12V mökeille. Voit tutustua niihin täältä.
 
Mikä on polttavan El-dorado kuivakäymälän kapasitetti?
Olemme laskeneet, että El-doradon kapasiteetti on 12 käyttäjää päivässä, mutta tämä riippuu tietysti siitä, miten WC:tä käytetään. Suosittelemme että tuhka-astia tyhjennetään kerran viikossa.
 
Etkö löydä vastausta kysymykseesi? Lähetä kysymyksesi täältä!
 
Mitä lisätarvikkeita tarvitsen WC:n asentamiseen ja/tai käyttämiseen?
Suosittelemme, että hankit käymälään soveltuvan ilmastointipaketin. Paketti sisältää kaiken, mitä tarvitset rakentaaksesi oikean toiminnan kannalta asianmukaisen ilmanvaihdon. El-doradon mukana tulee pieni aloituspakkaus kertakäyttöisiä käymäläpusseja, ja suosittelemmekin, että hankit yhden 500 kpl:een paketin lisää, jotta varmistut että pussit eivät lopu kesken. Lisäksi käymäläpussipidike voi olla sellainen näppärä lisävaruste, jolla varmistut että käymäläpussit ovat aina järjestyksessä ja käden ulottuvilla.
 
Kuinka kauan käymälä polttaa jätettä?
Jokainen ”polttosykli” kestää noin 60minuuttia.
 
Käymälä tuntuu hurisevan 60min jälkeenkin. Voiko polttosykli kestää kauemmin?
Jokainen ”polttosykli” kestää noin 60minuuttia, mutta tuuletin käy niin kauan, kunnes käymälä on jäähtynyt. Tämä kestää jotain minuutteja polttosyklin loppumisen jälkeen.
 
Pitääkö minun odottaa, kunnes polttosykli on päättynyt, eli noin 60min ennen kuin voin käyttää käymälää edellisen käyntikerran jälkeen?
Käymälää voidaan ehdottomasti käyttää, vaikka palaminen olisikin käynnissä. Jos haluat käyttää WC:tä sen ollessa käynnissä, käytä sitä tavalliseen tapaan ja muista painaa lopuksi vihreää painiketta, jolloin polttokammio avautuu tiputtaen tuotoksen palotilaan. Tämä uusi käynti aktivoi uuden kokonaisen 60min polttosyklin. Toisaalta energiaa kuluu paljon vähemmän, sillä vastukset ja palotila on jo valmiiksi lämmin, eikä näinollen energiaa kulu WC:n lämmittämiseen.
 
Minkälaisen pitää olla käymälätilan tuuletus?
Tärkeintä on, että tilassa on tuuletusventtiili (varmistettava että se on auki, kun WC on käytössä) ja että sen koko olisi vähintään 15 x 15 cm. Ihanteellinen paikka tuuletusventtiilille on seinän alaosassa WC:n välittömässä läheisyydessä.  Huoneessa ei saa olla mitään muuta koneellista tai mekaanista ilmanvaihtoa.
 

 
Tuottaako polttava El-dorado käymälä hajuhaittoja?
WC -tila tulee olemaan jatkossa täysin hajuton. Jätteiden kuten virtsan ja ulosteiden polttaminen haisee pahalle, mutta tämä haju johdetaan tuulettimen ja tuuletusputken avulla ulos käymälätilasta. Ulkona tämä haju voi olla voimakaskin, mutta yleensä se haihtuu noin 5-10 minuutin kuluessa. Lisäksi ulkoilmalla (tuuli, ilmapaine, yms) saattaa olla erilaisia ennalta arvaamattomia vaikutuksia WC-tilan sekä käymälän ulkopuolella syntyvään hajuhaittaan.
 
Voivatko lapset turvallisesti käyttää itse polttavaa El-dorado kuivakäymälää?
On suositeltavaa, että perheen kaikkein pienimpiä valvotaan käymälää käytettäessä. Huomioitavaa on, että lasten jätökset ovat merkittävästi pienempiä kuin aikuisten, joten joskus saattaa olla aiheellista lisätä esim. vettä käymäläpussiin ennen kuin painetaan vihreää nappia. Tällöin varmistutaan, että pussi putoaa palotilaan kivuttomasti. Syytä on myös varmistaa, ettei WC -paperia käytetä liikaa suhteessa jätteeseen, sillä tämä voi estää pussin sujuvan tippumisen polttokammioon.
 
Millaista WC-paperia voidaan käyttää?
Voit käyttää mitä tahansa WC-paperia.
 
Tuhka-astian alapuolella on pieni ruskea palikka. Mikä tämä on?
Tämä palikka on tarkoitettu pitämään tuhka-astia paikallaan kuljetuksen aikana. Muista poistaa tämä palikka ennen käymälän käyttöä!
 
Mikä on polttavan El-dorado kuivakäymälän takuuaika?
El-doradolla on 5 vuoden takuuohjelma. Takuu koskee kaikkia muita osia paitsi sisällä olevia kulutusosia, joita ovat mm. releet, tuulettimet, lämmityselementti ja muut liikkuvat osat. Näille osille maahantuoja antaa 2 vuoden takuun. Takuu on voimassa ostopäivästä ja todennettavissa ostokuittia vastaan.
 
Rekisteröimällä takuun sähköisesti, saat hyviä etuja. Rekisteröi takuu täältä!
 
Pitääkö kertakäyttöistä käymäläpussia käyttää joka kerta?
Kyllä. Käymäläpussi varmistaa, että kaikki jäte putoaa sujuvasti palokammioon. Se on lisäksi hygieeninen ja takaa WC:n vaivattoman puhdistuksen.
 
Voinko polttaa muita jätteitä käymälässä?
Käymälä on suunniteltu vain ihmisten jätöksille (ei esim. lemmikkieläinten), WC-paperille sekä käymäläpusseille. Tämä varmistaa, että lopputuloksena on puhdasta tuhkaa.
 
Kuinka puhdistan polttavan El-dorado käymälän?
El-doradon päivittäinen puhdistus voidaan hoitaa samalla tavalla kuin kotivessankin. Kaikki pinnat voidaan pestä saippuavedelle ja puhdistuliinalla/-kankaalla. Muista ottaa aina pistotulppa pistorasiasta ja varmista että WC on jäähtynyt, ennen kun aloitat puhdistuksen.
 
Toimiiko käymälä kylmässä tilassa, jossa ei ole lämmitystä?
Ulkovessat eivät ole ongelma. El-dorado on suunniteltu toimimaan yhtä hyvin sekä sisällä että ulkona.
 
Mitä El-doradon tuuletuspaketti sisältää?
Tuuletuspaketti sisältää seuraavat oikeanlaiseen ja vaivattomaan asentamiseen tarvittavat osat: 4 kpl Ø110 mm putki 1 metriä, 1 kpl 90 asteen mutka, 2 kappaletta putken puristinta, 1 kpl sokea kansi, 1 kpl katon läpivientitiiviste ja 1 kpl putken hattu.
 
Kuinka monta mutkaa voi olla tuuletusputkessa?
Suositellaan että putkessa on korkeintaan kaksi 45 asteen mutkaa ja yksi 90 asteen mutka.
 
Kuinka korkealle katon yläpuolelle olisi ilmanvaihtoputken syytä ulottua?
Tämä riippuu kattolappeen kallistuskulmasta ja siitä, kuinka kauas katon harjasta ilmanvaihtoputki asennetaan. Mikäli ilmanvaihtoputki on alle 3 metrin etäisyydellä katon harjasta, piipunhatun olisi syytä olla vähintään 60cm harjan yläpuolella. Mikäli piipunhattua ei pystytä viemään harjan yläpuolelle olisi etäisyys katon harjaan oltava enemmän kuin 3 metriä.

Mihin poraan reiän ilmanvaihtoputkea varten?
Ilmanvaihtoputki voidaan kuljettaa sisätiloissa ja viedä ulos katon läpi (kuva 1) tai putki voidaan viedä suoraan seinän läpi käymälän takaa (kuva 2 & 2b). Molemmissa tapauksissa tarvitaan 110 mm reiän poraaminen siis joko läpi seinän taikka katon. Kattorakenteiden yhteydessä on tärkeää varmistaa reiän täydellinen tiiviys, jotta sadevettä ei pääse katon läpi käymälätilaan.


 
Jos poraan reiän seinään käymälän takana, kuinka korkealle poraan reiän?
Reiän keskipisteen olisi oltava lattiapinnasta tasan 27cm.
 
Pitääkö seinään tuleva reikä tiivistää?
Suosittelemme myös seinän läpivientireiän tiivistämistä. Käymälän asentamisen jälkeen, voi olla että ilmastointiputki hieman käytön aikana liikkuu. Tämän takia olisi tiivistämiseen käytettävä sellaista silikonia, joka pysyy tiiviinä ja sallii putken 1-2mm ”elämisen” käytön aikana.
 
Kuinka usein polttava El-dorado käymälä olisi huollettava?
El-doradon varsinainen huoltoväli on 5 vuotta, jolloin suosittelemme käymälän huollattamista valtuutetussa huoltoliikkeessä. Mikäli käymälä on aktiivikäytössä, olisi syytä tehdä pieniä huoltotoimenpiteitä noin 2-3 vuoden välein. Nämä toimenpiteet voit helposti tehdä itse ja pitävät sisällään katalyyttiaineen tarkastamisen & mahdollisen vaihdon sekä tuulettimen puhdistamisen. 
 


Onko tämä artikkeli hyödyllinen? 

Jaa tämä: