Miten onnistut elokuun grillijuhlissa?

14. august 2017

Loppukesän grillijuhlat. Tässä vihjeitä juhlan onnistumiseen.

Kaikki haluavat grillata ulkona lämpimänä elokuun iltana. Tässä vihjeitä, joilla ilta onnistuu varmasti!

Vihje: Laita ruokaa valmistumaan grilliin ritilälle. Aseta raakoja perunoita grilliritilälle!

Grillaus rannalla ja puistossa
Kannettava grilli on täydellinen, jos käytettävissä on pieni terassi tai parveke (tarkista taloyhtiön säännöt). Kevyen grillin voi helposti ottaa mukaan myös rannalle tai puistoon ja soveltuu erityisen hyvin myös ruuanlaittoon meren äärellä. Valikoimastamme löytyy koko joukko erilaisia grillejä, jotka voit helposti ottaa mukaan, sekä kaasugrillejä että hiiligrillejä.

Sunwindin grillivalikoiman löydät täätä!

Vihje: Grillihiilien laadulla on suuri merkitys ruoanvalmistuksen lopputulokseen. Hiilten tulee palaa pitkään ja kuumana ja tuottaa mahdollisimman vähän tuhkaa. Sunwindin grillihiilet edustavat markkinoiden parasta laatutasoa ja voit tilata grillihiiliä Sunwindin Internet-sivuilta!

Kannettava ulkopata
Nauti ulkotulesta ja valmista maukasta ruokaa samalla - kannettava ulkopadat toimivat sekä tunnelmanluojina että grillinä! Norjassa ulkotulia käytetään erityisesti Joulun ja Pääsiäisen aikaan mutta muissa maissa ulkotulia käytetään tyypillisesti ympäri vuoden ja paljon mm. rannoilla grillattaessa. Ja miksipäs ei? Jos rannalla on jo valmis nuotion paikka ota jalusta mukaan ja aseta nuotion päälle ja voit valmistaa ruokaa helposti ja vaivatta.
Tutustu laajaan ulkopata ja ulkotulivalikoimaamme täältä!

Parhaat reseptit
Valitsitpa käyttöösi sitten kaasu-, hiili- tai pallogrillin ruoan valmistamiseen on hienoa huomata että voit valmistaa muitakin ruokia kuin perinteisiä grillikyljyksiä. Sunwindin tuotevalikoimasta löytyy laaja valikoima erilaisia grillaustarvikkeita: Sunwind insert System, kahvipannu pallogrilliä varten ja popcorn-alusta (kukapa ei pitäisi popcornista vaikkapa Juhannusaaton iltana?).

Elokuun iltojen puutarhajuhlat
Jos vietät juhlia kotosalla grilliruoka kuuluu ehdottomasti ruokalistalle! On ehdottoman tärkeää esilämmittää grilli kunnolla. Kaasugrillillä aikaa kuluu noin 5 minuuttia, mutta hiiligrillin lämmitys vaatii keskimäärin 20 minuuttia. Jos käytössäsi on grillausalusta, se sopii hyvin paljon rasvaa sisältävien ruokien grillaukseen - usein kyseessä ovat raaka-aineet, joita normaalisti kuumentaisit paistinpannulla. Muista, että lihan tulisi levätä hiukan aikaa kun se on paistunut kypsäksi ennen ruokailua, joten lämpöhylly on tarpeellinen lisävaruste grillissä koska sen avulla voit antaa ruoan levätä ennen ruokailua ilman että se jäähtyy liikaa.

Lisätietoja grillivarusteista!

Vihje: Muista hyödyntää hillopurkit, taco-kastikepurkit ja vastaavat läpinäkyvät lasipurkit. Kun katat pöydän puutarhaan laita lämpökynttilöitä lasipurkkeihin. Ne valaisevat kauniisti tummuvaa kesäyön iltaa, luovat tunnelmaa eivätkä maksa juuri mitään.
 


Onko tämä artikkeli hyödyllinen? 

Jaa tämä: