Sunwind vastauksia

Aurinkoilmalämmittimen tuuletin ei pyöri kunnolla ja pitää ääntä?


Kysymys:

Hei, Asensin viime viikolla seinään syksyllä ostamani aurinkolämmittimen. Minua kummastuttaa tuulettimen/paneelin pitämä kohtuullisen outo piipitys/jatkuva kimeä ääni, jota ilmenee eri variaatioina mm. auringon ollessa pilvessä, jolloin tuuletin ei pyöri. Ääni vähenee/muuttuu kun tuuletin lähtee pyörimään, mutta muuttuu pyörimisnopeudesta riippuvaksi siritykseksi. Mittasin kuormaamattoman jännitteen 13,4V, auringonpaisteessa, jossa tuuletin ei pyöri ja piipittää. Piipittäessä kulki 160-170mA virta termostaatin läpi. Tämä siis tänään kun taivas oli pilvetön klo 14. Lämmitin on asennettu seinään, jonka suunta on kutakuinkin etelän ja lounaan välissä. Eli melko suoraan paneeliin tuli aurinko. Osaatteko sano mistä tämä pyörimättömyys/huono pyöriminen ja ääni johtuu? Terveisin Tuomas


Vastaus:

Hei,

Kiitoksia kysymyksestänne. Erittäin hyvä kysymys. Tähän ei ole ihan yksiselitteistä vastausta. Yritetään. Ensin yksi kysymys: Mikä malli on kyseessä? 

Pyörimättömuus: Aurinkoilmapaneelit ovat erittäin herkkiä auringonpaisteelle. Jos on pienikin varjo tai aurinko tulee väärästä kulmasta, tuuletin ei pyöri. Monesti saattaa tuntua että autinko paistaa, mutta sitten siihen pieneen paneelin osuukiin joku pieni varjo ja se tuuletin ei sitten pyörikkään.

Ääni&sirinä: Ollaan huomattu että tätä esiintyy, mikäli lähistöllä on esim. radiomasto. Tällöin esim. aurinkopaneelin lataussäätimet saattavat tuottaa kuvaamaasi ääntä. Säätimissä tämä problematiikka on muutamalla kikalla usein korjattavissa, mutta aurinkoilmalämmittimissä emme ole keksineet mitään järkevää ratkaisua.

Toki aina voi olla että tuotteessa on joku tekninen vika. Mikäli luulet että tuotteessa on joku vika, sinulla on aina mahdollisuus toimittaa se meille tarkistettavaksi.

Ystävällisin terveisin,
JP
Sunwind Tuotetuki

Tee haku tästä