Aurinkopaneelit katollesi? 6 hyvää syytä valita verkkoon kytkettävä aurinkosähköjärjestelmä.

7. april 2020

Verkkoon kytkettävät aurinkoenergiajärjestelmät ovat kovemmassa nosteessa kuin koskaan ennen. Mietitkö itse, onko tässä jotain sinulle? Lue, miksi vastastauksesi on todennäköisesti KYLLÄ!

Verkkoon kytkettävät aurinkoenergiajärjestelmät ovat kovemmassa nosteessa kuin koskaan ennen. Mietitkö itse, onko tässä jotain sinulle? Lue, miksi vastastauksesi on todennäköisesti KYLLÄ!

Aurinkopaneelit kotitalojen ja liiketilojen katolla ovat kovassa nosteessa, ja siihen on useita hyviä syitä. Yhä useampi yksityishenkilö ja yritys haluaa olla omalta osaltaa vaikuttamassa ilmastoomme. Yritykset saavat hankkeilla vihreämmän profiilin, ja sähkön hinta laskee siellä missä katolla on paneelit. Aurinkopaneelit yksityisasunnon katolla säästää sähkökuluissa ja nostaa kiinteistön arvoa. Nämä ovat yleisimmät syyt miksi moni hankkii verkkoon kytketyn aurinkoenergiajärjestelmän.
 
Olemme koonneet alle 6 hyvää syytä miksi verkkoon kytkettävät aurinkoenergiajärjestelmät ovat järkevä sijoitus tulevaisuuteen!
 
1. Ala sähkön mikrotuottajaksi - tuota oma sähkösi itse.
On hauskaa tuottaa omaa sähköä! Vielä hauskempaa on, kun pystyt sekä tuottamaan että käyttämään "omaa" sähköä, ja etenkin toimittamaan ylimääräisen tuottamasi sähkön energiayhtiöille.
 
Joinakin päivinä aurinko paistaa, ja toisina päivinä se pysyy piilossa kokonaan. On hyvä tietää, että voit myydä ylijäämän sinä päivänä, jona tuotat eniten, ja ostaa sähköä tavalliseen tapaan, kun tarvitset sitä.
 
Kun aurinkosähköjärjestelmä tuottaa enemmän virtaa kuin käytät, järjestelmä lähettää sen takaisin sähköverkkoon, ts. syötät sähköä jollekin toiselle verkon kautta. Se, mitä virrantoimittaja maksaa ylimääräisestä sähköstä, voi vaihdella, mutta todennäköisesti noin. 7-10 senttiä kilowattitunnilta (kWh). Ota yhteyttä toimittajaan jo tänään!
 
2. Tee jotain ympäristön hyväksi
Yksi ihminen ei voi muuttaa maailmaa, mutta me kaikki voimme tehdä oman osuutemme edistääksemme vihreää muutosta ja valitsemaan ympäristöystävällisiä ratkaisuja.
 
NVE: n mukaan 98% tuotetusta sähköstä on uusiutuvaa Norjassa, mutta Norja on edelleen osa Euroopan sähkömarkkinoita. Mitä enemmän uusiutuvaa energiaa tuotamme, sitä enemmän uusiutumatonta voimaa voimme korvata muualla.
 
Asentamalla aurinkokennot katolle säästät ympäristöä. Katon aurinkokennot eivät yleensä aiheuta vaaraa eläinten ja kasvien elämälle, eivätkä aiheuta melua. Vältä myös energian menetystä; n. 10% kaikesta sähköstä katoaa kuljetettaessa verkkoon.
 
3. Kannattava elinkaarinäkökulmasta
Sijoittaminen verkkoon kytkettyyn aurinkosähköjärjestelmään on juuri se: sijoitus. Se on taloudellinen sijoitus ja samalla sijoitus vihreään tulevaisuuteen.
 
Perinteisesti meillä on ollut Pohjoismaissa suhteellisen halpaa sähköä. Matalan sähkön hinnan takia itse aurinkovoimalaan sijoittamisen kustannukset voivat vaikuttaa melko korkeilta. Samaan aikaan aurinkopaneelien hinta on laskenut paljon viime vuosina, ja sähkön hinnan odotetaan nousevan tulevaisuudessa.
 
Kukaan ei tiedä varmasti, mihin suuntaan sähkön hinnat suuntautuvat tulevaisuudessa, mutta omalla aurinkokennolaitoksellasi myyt ylijäämäenergian ja olet varma tuloista, kun sähköntuotanto on hyvää. Tämä on riippumaton sähkön hinnoista. Jos myös sähkön hinta nousee odotetusti, olet tehnyt vahvan sijoituksen verkkoon kytketyllä aurinkosähköjärjestelmällä.
 
4. Lisää kotisi arvoa
Maissa joissa kattojen aurinkokennot ovat olleet yleisiä jo vuosia, on jo dokumentoitu arvonnousua kodeissa joihin paneelit on asennettu.
 
Tämä pätee sekä yksityisasuntoihin että liikerakennuksiin: kattojen aurinkopaneelit tekevät kiinteistöistä nykyaikaisia ja tulevaisuuteen suuntautuneita. Tämä puolestaan tuo lisäarvoa, ja arvon lisäys voi olla yhtä suuri kuin investointi, mikä tarkoittaa että laitos maksaa itsensä tällä tavalla. Ulkomailla ei myöskään ole harvinaista, että olemassa olevat tilat arvostetaan uusiin hintoihin, kun otat huomioon rakennuksen arvonnousun.
 
5. Säästä rahaa julkisella tuella
Aurinkoenergiaan on saatavissa useita eri tukimuotoja. Olit sitten yksityishenkilö, maatilallinen taikka harkitset aurinkopaneelien laittamista edustamasi yrityksen toimitilojen katolle, ota aina ensin yhteyttä tuentarjoajaan ja varmista ehdot. Usein tuki maksetaan vain mikäli tukipäätös on haettu ennen projektin aloittamista. 

Yksityishenkilöt ovat oikeutettuja hakemaan 50 % kotitalousvähennystä, joka lasketaan aurinkoenergiainvestoinnin työkuluista eli sen piiriin kuuluu aurinkosähköjärjestelmän asennuskustannukset. Edellytyksenä yrityksen on oltava ennakkoperintärekisterissä. Yksin asuvan henkilön kotitalousvähennyksen maksimimäärä 2400 € ja puolisoiden maksimimäärä on 4800 € eli 2400 €/henkilö. Omavastuu on 100 €.

Maatilat saavat 40 % tukea aurinkosähköjärjestelmän arvonlisäverottomista kustannuksista. Investointituki myönnetään maatalouksille vain siltä osin, kun tuotettu energia käytetään maatalouden tuotantotoiminnassa. Myönnettävä minimiavustus on 7000 €, jolloin kustannusten on oltava vähintään 18 000 € (alv 0 %). 

Aurinkopaneelit ilmestyvät yhä useammin yritysten ja yhteisöjen katoille, sillä työ- ja elinkeinoministeriö myöntää energiatukea yrityksille ja julkisille toimijoille uusiutuvan energian investointeihin. Täten aurinkosähköinvestointeihin voi saada 25 % tukea ja hakemus on toimitettava ennen hankkeen aloittamista.

Muista ottaa yhteyttä kuntaasi, jotta voit selvittää paikalliset vaatimukset rakennusilmoitukseen ulkoratkaisuista.
 
6. Ole hyvä esimerkki lapsille ja lapsenlapsille
Ota kantaa ja osoita, että olet mallina omille lapsillesi ja lapsenlapsillesi. Valitsemalla uusiutuvat ratkaisut, jotka säästävät ympäristöä, otamme vastuun sekä nykytilanteesta että tulevaisuudesta. Näytä tuleville sukupolville, kuinka tärkeää on investoida ympäristöön!

Täältä näet verkkoon kytkettävät ON-GRID valmispakettimme. Nämä peruspaketit riittävät useimpien tarpeisiin, mutta jokaisen katto ja tarpeet ovat hieman erilaiset ja kaikki nämä on räätälöitävissä vastaamaan juuri sinun tarpeitasi.
 
Kuulostaako tämä siltä että se olisi sinulle? Ota yhteyttä jo tänään! 


Onko tämä artikkeli hyödyllinen? 

Jaa tämä: